Visual Studio Code - Google Çeviri Eklentisi Kullanımı, Kısyolları, Ayarları


Merhaba. Bu yazımda sizlere Visual Studio Code Google Çeviri uzantısını anlatacağım. Kullanabilmek için bilgisayarınızda Visual Studio Code ve kurmanız gereken bir eklenti mevcut. 

İlk olarak Visual Studio Code'un eklenti bölümü sol taraftan açıyoruz. 

Daha sonra arama kısmına Google Translate yazıyoruz ve ilk seçenekteki eklentiyi yüklüyoruz.



Yükledikten sonra dil ayarlarını yapmamız gerekiyor. Uzantı ekranı açıkken ayarlar simgesine tıklayarak Uzantı Ayarları kısmına tıklıyoruz.



Çıkan ekranda aşağıdaki resimdeki kısımları ayarlıyorsunuz.
Not: Notice Only Error kısmındaki tik işaretini kaldırmanızı öneririm. Kaldırmazsanız çeviri sonuçlarının bildirimlerini alamayabilirsiniz.

Şimdi kısayollara geçelim.
Üstteki sekmeden uzantı ekranına geri dönüyoruz.

4 tane klavye üzerinden uygulayabileceğiniz kısayol var. 1 tane de ek olarak ayrı bir özelliğimiz var. Bunlar:

1- Ctrl + Shift + T kısayolu seçtiğiniz metnin çevrilmesini sağlar ve ekranın sağ alt köşesinde çeviri sonucunu gösterir.


2- Alt + T kısayolu çeviri sonuçlarını size göstermeden panoya kopyalar. Hızlı sonuç almak için kolay bir kısayoldur. Çeviriyi yapıştırmak içinse CTRL + V kısayolunu kullanmanız yeterlidir.


3- Shift + Alt + T kısayolu çeviri sonuçlarını ekranın üst kısmında görmenizi ve istediğinizi seçmenize olanak sağlar. Daha doğru bir çeviri için ideal kısayoldur. Çeviri sonuçlarına çift tıklayarak panoya kopyalayabilirsiniz.


4- Ctrl + Alt + T kısayolu seçtiğiniz metnin üzerine çeviri sonuçlarını yerleştirir.


5- Kısayol olmasa da ekranda sağ alt köşedeki göz simgesine tıklayarak açtığınızda seçtiğiniz metnin üzerine fare ile geldiğinizde size çeviri sonucunu gösteriyor olması güzel bir özellik.


Evet arkadaşlar yazımızın sonuna geldik. Bu dökümana ait videoyu izlemek için aşağıya Youtube linkini bırakıyorum. Diğer yazılarımızda veya videolarda görüşmek dileğiyle...


Apphely

Merhabalar. Blogger üzerindeki sitelerime içerik üretip sizlerle paylaşıyorum. Neler mi var?
- Ücretsiz novel çevirileri, görsel çalışmalarım, ilgi alanım dahilince yazdığım blog yazıları...

Daha detaylı anlatmak gerekirse;
- Görsel olarak yapay zeka, piksel art, basit efektler ve daha fazlası... Blog yazıları dahilinde ise python içerikleri, renpy oyun motoru ile ilgili içerikler ve daha fazlası için yazmaya, içerik üretmeye devam edeceğim bir gelecek...

Yorum Gönder

Önceki İçerik Sonraki İçerik